SB HOUSE

Technological advances of the industrial revolution, which allowed the use of iron and concrete building blocks of the building brought with them the Gospel of modernism and the principle-front front free of static load balancing, transparent or opaque, Spacey or detached film shows the long separation of external and internal.

SB HOUSE Is it building envelope architecture serves as the generator, trolling the exact dosage between interior and exterior relations, climate and considerations of privacy, rising from the ground, surrounds the spaces required and return to the ground in the packaging as a challenge to the forces of gravity-transparent, thin and still serves as a wrapper for the floor and rugged a massive drifts and surrounds the entire House. The operation of cement sheath around the House produces a fascinating balance between system open and close and fills the House with various types of intensity of light, these streams pouring concrete and emphasizes his sensuality.

A concrete way does not meet as a component along in construction-but supported and supports integration of steel beams and pillars to wooden boards used as a covering of floors and shutters in front of three material that constitute together the construction of all concrete is cast as were dismantled and put together again in the final casting phase as they put together an entire relationship cannot be balanced.

The entrance to the House is done at street level, through driveway that puts visitors in front of a wall with sealed open. Other shell walls produce different relationship between blocked and exposed when common is seeking a delicate balance point between these two variables. The facades can be read as abstract painting, may BLOBs and lines are arranged into irregular composition that produces a new order indeed-the House itself corresponds with the modernism of the 1950s that also organize a non-symmetrical compositions minimalistic but unbalanced.

The experience of standing up against the wall sealed entrance sells architecture  from Egypt's temples and fortress buildings, palaces, churches and more-everyone aspired to produce a change in the perception of visitors for various reasons, all of them broadcast on option and disconnect, move and approach, foreign and domestic.

From the entrance hall is the confluence of linked transactions the transactions in space himself and his passages from two sides of the Hall to the other spaces, like the movements themselves confined between two walls that produce open glance toward the sky framed and thus emphasize the transition between interior and exterior, which increases with the session and the initial living room is revealed towards the open garden, closed, open.

The living space and kitchen area are producing a series of public spaces including the kitchen, living room, living room, garden and pool and surprise in the sense of openness that no tapering at the experience. Covering the floor made in natural wood panels – these look like landed down after casting the concrete roof's bare and left him nakedness-rows of molding.

Children's rooms are located on the lower level lit throughout by the sunken courtyard and watched the entrance while the master bedroom is on the upper level is open all the way towards the North at wood blinds vertical lender allow controlling the light and exposure.  Prolongation of brisolei shutters throughout the roof key blurs the dividing inner spaces and underscores the General Prism, the resulting front explains the operation and fold the cover makes the concrete around the residential spaces as stroctoralit-the complex using one element of the page in its own right, Interior and exterior, as abstract sculpture.

ההתפתחויות הטכנולוגיות של המהפכה התעשייתית, שאיפשרו את השימוש בבטון ובברזל כאבני היסוד של שלד הבניין הביאו עימם את בשורת המודרניזם ואיתו את עקרון החזית החופשית - חזית משוחררת מעומסים סטטיים , שקופה או אטומה, מרחפת או מנותקת - קרום רב מופעים המייצר הפרדת חוץ ופנים.

SB HOUSE  הוא מעשה אדריכלי בו מעטפת הבניין משמשת כגורם המחולל -, תרה אחר המינון המדוייק שבין יחסי חוץ ופנים, שיקולי האקלים והפרטיות, עולה מן הקרקע, עוטפת את החללים הנדרשים וחוזרת שוב אל הקרקע במעשה אריזה שכמו מאתגר את כוחות הכבידה - השקוף, הדק והעדין משמש כמעטפת לקומת המסד ואילו המחוספס והמאסיבי עולה כמרחף ועוטף את הבית כולו.

פעולת המעטפת שעושה הבטון סביב חללי הבית מייצרת מערכת איזונים מרתקת שבין פתוח וסגור ומציפה את הבית בסוגים שונים בעוצמתם של שטפי אור , אלו נבלעים בבטון ומדגישים את החושניות האופיינית לו.

הבטון כדרכו אינו עומד כרכיב יחד בפעולת הבנייה - אלא נתמך ותומך בשילוב של קורות ועמודי פלדה לצד שימוש בלוחות עץ כחומר החיפוי של הרצפה ותריסי הבריסולי בחזית - שלושת החומרים שמהווים יחד את אבני הבנייה של כל יציקת בטון באשר היא - כמו פורקו והורכבו מחדש בגמר שלב היציקה כמי שמייצרים יחד מערכת יחסים שלמה ומאוזנת שלא ניתנת להפרדה.

הכניסה אל הבית נעשית מגובה מפלס הרחוב, דרך שביל גישה המציב את המבקר מול קיר אטום ובו פתח כניסה. יתר קירות המעטפת מייצירם יחסים שונים בין אטום וחשוף, כאשר המשותף לכולם הוא חיפוש אחר נקודת האיזון העדינה בין שני משתנים אלו. התוצאה המתקבלת מסבירה את המאחד והמייחד יצירות מודרנסיטיות מימינאליסטיות מדיסיפלינות שונות -  כל אחת מחזיתותיו של המבנה ניתנת לקריאה כציור מופשט, עשוי כתמים וקווים מאורגנים לכדי קומפוזיציה לא סימטרית המייצרת איזון מסדר חדש ואכן - הבית עצמו מתכתב עם המודרניזם של שנות ה -50 אשר עסק גם בארגון קומפוזיציות מינימיאליסטיות בלתי סימטריות אך מאוזנות.

חווית העמידה כנגד קיר כניסה אטום מוכרת בארכיטקטורה מקדמת דנה -החל במקדשי מצרים וחלה במבני מבצר, ארמונות ,כנסיות ועוד - כולם שאפו לייצר שינוי תודעתי של המבקר מסיבות שונות, כולם שידרו ניתוק מחד ואפשרות מאידך, מרחיקים ומקרבים, חוץ ופנים נבדלים.

מבואת הכניסה היא נקודת המפגש של התנועות הקושרות את התנועות בחלל עצמו וממנו  -מעברים ארכניים מובילים  משני צידיה של המבואה אל החללים הנוספים, התנועות עצמן כמו הוגבלו בין שני קירות המייצרים מבט פתוח כלפי השמיים הממוסגרים ואגב כך מדגישים את חווית המעבר שבין הפנים והחוץ, שאף מתחזקת עם המפגש בחלל המוגרים והמבט הראשוני הנגלה כלפי הגינה - פתוח , סגור, פתוח.

חלל המגורים ואזור המטבח מייצרים רצף של חללים ציבוריים , הכוללים את המטבח, הסלון, סלון החוץ, הגן והבריכה ומפתיעים בתחושת הפתיחות שבהם שאף מתחדדת לנוכח חווית הכניסה האטומה.

חיפוי הרצפה נעשה בלוחות עץ טבעיים - אלו נראים כאילו נחתו מטה בתום יציקת הבטון החשוף של הגג והותירו אותו במערומיו - שורות שורות של עבודת טפסנות עדינה.

חדרי הילדים ממוקמים במפלס התחתון המואר לכל אורכו באמצעות חצר מונמכת וארכנית הנצפית מאזור הכניסה  ואילו יחידת ההורים ממוקמת במפלס העליון הפתוח אף הוא לכל אורכו כלפי צפון בפתח המלווה תריסי עץ אנכיים המאפשרים שליטה במינון האור והחשיפה.  התמשכות תריסי הבריסוליי לאורך כל מפתח הגג מטשטשת את חלוקת החללים הפנימית ומדגישה את הפריזמה הכללית במופשטותה , החזית המתקבלת מסבירה את פעולת הקיפול והעטיפה שעושה הבטון סביב חללי המגורים כפעולה  סטרוקטוראלית - ארגון המכלול באמצעות יסוד אחד העמוד בזכות עצמו ,פנים וחוץ, כמעשה פיסולי אבסטרקטי .